Wie ben ik?

Over Sabrina Greeve-Zijlmans

Sabrina Greeve-Zijlmans In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen (HAN). Sindsdien ben ik werkzaam geweest in diverse praktijken in Zeeland en West-Brabant. Sinds 2008 heb ik een eigen praktijk in Tandheelkundig Centrum Hansweert in Hansweert opgericht. In 2010 heb ik mijn praktijk uitgebreid bij tandartsenpraktijk Gerritsen & van der Walle in Goes. In 2012 is mijn praktijk volledig overgegaan op de Van Hallstraat in Goes (in het gebouw van Tandzorg). Vol trots kan ik melden dat ik op 1 januari 2023 over ga naar mijn nieuwe praktijk aan de Van Dusseldorpstraat 5 in Goes (in Medisch Centrum de Pijlers). Voor adresgegevens en openingstijden kunt u hier kijken.

Ik ben sinds de start van de opleiding lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten). De NVM staat borg voor professionele preventieve mondzorg. Dit doet zij door de belangen van mondhygiënisten zo goed mogelijk te behartigen. De NVM zet zich in voor een stevige positie van de beroepsgroep. Met kwaliteit als onderscheidend element. Tevens kunnen we deelnemen aan congressen, cursussen en lezingen in verband met nascholing.

Waarom naar de Mondhygiëniste?

De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op. Een frisse en schone mond is aantrekkelijk. Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan zonder dat u het merkt leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit èn zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Tandsteen en ontstoken tandvlees.

Ontstoken tandvlees ontstaat door plak, een kleverig wit laagje. Tussen tanden en kiezen en langs de rand van het tandvlees is dit moeilijk weg te halen. Plak kan hard worden, dit heet tandsteen. Daardoor kan het tandvlees gaan ontsteken. Uw tandvlees wordt rood, bloedt snel en u kunt een slechte adem krijgen. Na verloop van tijd wordt de ruimte tussen tanden en tandvlees (de zogenaamde 'pocket') groter en gaan tanden en kiezen losser zitten. Uiteindelijk kan ook het kaakbot aangetast worden en kunnen tanden en kiezen uitvallen. Door een goede mondhygiëne kunnen deze problemen voorkomen worden. Bij tijdige behandeling is volledig herstel mogelijk.

© Mondhygiënepraktijk de Molaar